Followers

Friday, December 12, 2014

Mama To be :)



Assalammualaikum kalian....Pertama sekali fasya nak ucapkan syukur pada illahi..sampai sekarang fasya masih diberi kesempatan bernafas di atas muka bumi ini dan masih mencoret cerita kisah hidup fasya. Siapa yang kenal fasya mungkin tahu kisah perjalanan hidup fasya selama nie,kisah famili,kisah cinta dan alhamdulillah sekarang fasya da bersuami,seorang imam yang baik mendidik fasya,selepas pemergian ayahanda tercinta.

 Pejam celik,pejam celik cepat masa berlalu... dah 9 bulan fasya bergelar isteri, dan sekarang hanya menanti hari untuk bergelar mama.. inilah impian setiap wanita, bergelar seorang isteri pada seorang lelaki dan paling yang di impikan ialah bergelar ibu,umi,mak,mama,mummy pada zuriat yang lahir melihat dunia dari perut kita sendiri. Fasya tak sangka dan tak percaya pada usia yang muda ini, fasya dapat gelaran ini.. MAMA.


Dulu masa bujang, hanya mampu melihat keadaan seorang mama yang menjaga mendidik anak-anak mereka, tapi kini fasya sendiri merasai detik baby mula membesar dalam kandungan kita..betapa seronoknya tika merasai tendangan bayi kecil dalam perut kita..fasya memang happy sangat bila dapat tahu dah preggy. Mana ada wanita kat muka bumi yang tak happy bila dah tahu mengandung kan... hahaha :D apa la fasya nie....


Sembilan bulan fasya bawa baby ini ke hulu ke hilir... kini masa menanti kelahiran baby melihat dunia.... tak sabar fasya nak tengok baby... hihi. Persiapan menyambut baby semua dah siap...mase shopping barang baby, Ya Allah seronoknya rambang mata nak pilih barang-barang baby....hahaha.

Apa-apa pun di sini fasya memohon kemaafan dan keampunan pada semua yang mengenali fasya, halalkan lah jika pernah termakan,terminum, terambil barang, terpinjam apa-apa lah dari kalian yer..kini fasya menanti hari kelahiran baby sulung.. doakan lah agar proses kelahiran semua selamat dan berjalan lancar... berkat doa kalian amat fasya hargai dan syukur pada-Nya. Hanya Tuhan mampu balas kebaikan kalian. Amin.. :)

Tuesday, April 1, 2014

Kenal,Kawan,Sahabat,Cinta..akhirnya,perpisahan..



Salam pembuka cerita aku untuk entri kali ini..lama aku menyepi,sunyi sepi blog nie...
kini aku pulang mencoret cerita kembali....
sekian lama aku tak berkongsi kisah dengan korang akhirnya aku kembali bercerita...

firstly aku minta maaf sangat pada followers sebab lama diamkan diri,aku tak ada idea la nak bercerita,sibuk keja...huhu.. so korang semua sihat tak?? entri korang ape cerita??
ada story best??

kisah aku kali ni mengenai kenal,kawan,sahabat,cinta..akhirnya,perpisahan..
kalau korang paham ape disebalik tajuk nie,korang boleh nilai sendiri...
macam mana boleh kita kenal,jadi kawan,pergi ke title sahabat,bercinta....lastly pisah.

bumi nie bulat,mana kita pergi mustahil kita takkan berkenalan dengan sesiapa....
dari istilah berkenalan akhirnya bawa ke erti kawan,kawan nie dalam dunia memang banyak...
kawan baik,kawan sejati,kawan makan kawan pun ada....
tapi susah nak dapat kawan yang boleh di gelar sahabat...bagi aku antara kawan dan sahabat ade
perbezaan,kawan dengan semua orang kita bole berkawan...tapi bagi aku sahabat satu title yang istimewa bagi orang yang memahami kehidupan kita....

Dari erti persahabatan yang terjalin,tanpa kita sedar muncul bibit cinta yang kita tak tahu mana datang perasaan tu..dalam masa kita bersahabat kita mula sayang satu sama lain...
macam mana sahabat susah macam tu jugak kita rase...tanpa kita sedar bila sahabat kita mula jauh,kita rasa lain,kita rasa rindu,kita rasa sunyi..ape tande semua tu kalau bukan cinta??
kita mula menafikan pada permulaannya...tapi akhirnya kita terpaksa terima kenyataan bahawa kita sememangnya tak boleh tipu diri sendiri...

bila masing masing da simpan perasaan satu sama lain,mula beterus terang...dan berjanji akan setia selamanya...tanpa kita sedar dengan perjanjian tu...kita seolah2 menjanjikan putusnya sebuah persahabatan...tapi jangan sangka,sebuah persahabatn yang terjalinnya cinta tak kekal akhirnya, ada yang kekal selamanya tapi bole dikatakan zaman serba moden nie 80% pasangan yang terjalin cinta dari perhubungan sahabat nie tak kekal ke jinjang pelamin.

So kita da dewasa,boleh berfikir mana baik buruknya sebuah perhubungan.Jadi jangan la kita permainkan sesebuah perhubungan yang terjalin dari mulanya baik.Dalam tajuk entri aku kali nie,aku nak kita sedar,bila masenye kita berkenalan,berkawan,bersahabat,bercinta dan akhirnya kita berpisah.Pendapat aku,biar la kita kekal sahabat selamanya.
Renung2kan.... :) Publish xoxo.!


                            

Sunday, June 2, 2013

Fenomena Gwiyomi.. Fasya Terjebak,hahaha.. :D

 
Assalammualaikum dan selamat pagi semua... hai2 uols sihat hari nie?? fasya sihat Alhamdulillah hari nie syukur pada illahi,masih diberi peluang bernafas pada hari nie... :)
 
ok hari nie fasya nak story mory kat uols pasal fenomena gwiyomi yang comel sangat lagu dia tu..hahaha
ramai artis-artis mahupun orang biase yang dah upload video gwiyomi dorang kat faceboook,youtube,twitter dan sebagainya..hahaha comel sangat...
 
tak terlepas jugak fasya...hahaha fasya pun ade upload video gwiyomi nie kat youtube...so kalau uols nak tengok jum,fasya upload kat entri kali nie...hahahaha....
 
macam budak-budak kan nak bergwiyomi bagai...so uols layan jela video nie k...daa uols. publish xoxo! :)
 
 
 
FIRST GWIYOMI :)
 
 
SECOND GWIYOMI :)

Thursday, May 30, 2013

Uols..Ceritera www.fashastilovemy.blogspot.com Kembali.

Assalamualaikum semua... hai semua,korang apa khabar..??sihat?? fasya kembali aktif balik wif my blog..maaf pada semua followers or sape2 yang tengok blog nie..blog nie da lama bersawang..hehe.
 
so now fasya kembali melakar ceritera selama fasya diam dan tak aktif dalam penulisan blog nie...banyak yang fasya nak kongsikan pada korang semua,dari A-Z uols kisah I..haa klasss ko jah. :)
 
 sape yang follow blog fasya dari awal korang mesti kenalkan link blog nie...tapi sekarang fasya dah tukar link blog nie...link jee tukar k...tapi fasya still sama macam korang kenal dulu...
 
 
so..korang tak de ke story mory yang nak dikongsikan?? share2 laa dengan fasya k..fasya nak kene mahir balik dalam penulisan blog nie..sebab tengok da banyak perubahan kat google account nie...poning fasya tengok..hahaha.. :D
 
uols..I miss uols sangat...so tunggu next story yang akan fasya publish k...daa uols..love u xoxo! :)

Thursday, July 7, 2011

-perjalanan masih jauh-



salam semua pembaca blog setia,agak lama aku tak update blog mengenai arena bola sepak kita,semua maklum pasukan Malaysia bwh 23 thn kita dah layak ke peringkat 
kumpulan sukan olimpik 2012..congrats.Tak lupa juga pada pasukan senior
bola sepak  kita pasukan Harimau Malaya yang layak juga ke pusingan ke 2
Piala dunia 2014 setelah medapat agregat seri 4-4 dengan Taiwan..tapi kita 
masih layak dengan kemenangan gol tempat lawan.Tapi pasukan 
kita masih tidak boleh merasai keadaan selesa,kerana pada hujung bulan nie...
meraka akan menentang pasukan Singapore yang agak kuat juga la dari sudut 
pandangan aku.. aiceh..da macam pengulas berita sukan la plak aku nie...
hahahahaha... tapi apa yang aku katakan adalah kenyataan semata-mata..



cercite bola aku hari nie lebih menghala ke arah perlawanan Liga super  yang telah 
pun berakhir semalam,semua pun tahukan milik siapa Liga super kali ini..
mesti la milik pasukan Kelantan setelah dapat menewaskan Sabah 2-1.
Kasut Emas pun telah di raih oleh Abdul Hadi Yahya penyerang skuad penyu,Terengganu dengan sumbatan gol
sebanyak 20 jaringan sepanjang game Liga Super berlangsung....
aku citew nie pun sebenarnya aku tak tengok game semalam...
aku dapat info pun dari google,berita radio...orang yang minat bola cam aku nie...
memang akan gila mencari keputusan game,kalau terlepas tengok game2 sebelum ni..
Tahniah buat Kelantan dan Abdul Hadi Yahya.


aku masih nanti kan perlawanan perebutan Piala Malaysia musim nie...
masih kah Negeri Sembilan mampu untuk merampas kembali dari pasukan
Kelantan..aku harap la N9 mampu,sebab aku penyokong tegar dorang...
hahahahahaha....sama2 la kita nantikan k,team mane yang bakal raih Piala Malaysia 
musim nie....perlawanan yang melibatkan team yang kuat dari luar negara,Arsenal,Liverpool,dan Chelsea aku tak nak komen banyak....
kau doakan pasukan Malaysia bole buat yang terbaik pada perlawanan menentang 
team-team yang hebat ni... :)


perjalanan pasukan Malaysia masih jauh untuk meraih Piala Dunia,tapi kejayaan meraka sekarang ni,sedikit sebanyak terubat rasa rindu peminat2 bolasepak untuk 
tengok Malaysia beraksi seperti dahulu....aku yakin satu hari nanti Malaysia berjaya juga,bawa pulang Piala Dunia,walaupun bukan di Brazil. :)
MALAYSIA BOLEH...!!!! ^_^

Saturday, July 2, 2011

-kisah malu tahap 10/10-

salam semua..hai korang2 yang follow blog aku..sori la aku da lama tak update blog nie
hari ni aku ada story mory nak story kat korang...nie al kisah nyew...

korang pun tahu aku ni kaki wayang,so hari ni aku pun reserved la melalui online..
tiket wayang tu,sebab aku ni pemalas sikit nk beratur lama2 kat kaunter wayang tu...
aku pun reserved la wayang pukul 3.15pm untuk seorang...
tepat pukul 2.15pm aku pun semangat pergi amek tiket yang aku reserved tadi...
memang semangat gila la nak tengok movie hari nie...
hahaha...jam pun da menunjukkan pukul 3pm,aku pun,apa lagi beratur la beli popcorn 
dengan air,kalau la popcorn dengan air ni bole beli online,aku rasa..
aku beli online jgk...xda masa aku nak beratur panjang2....
lepas aku beli popcorn dengan air,aku pun masok la panggung duduk dengan 
hebatnye di seat G10...hahaha..wayang pun tak mula lagi masa tu....
bape minit aku duduk dalam tu,wayang tu pun start...
tengah sedap2 tengok movie tu...tiba2 masuk la sekumpulan mamat mana datang ntah..tengah terkial2 cari seat dia...tiba2 dia datang dekat aku cakap seat yang 
aku duduk tu seat dia..aku pun heran la..eh ni seat saya,dengan confident nyew aku
jawab..pastu mamat tu blah jap...pastu datang balik dengan budak yang bertugas 
kat wayang tu...dorang pun minta tiket aku... sekali dorang cek tiket aku.....
salah tarikh seyh aku nyew tiket tu.........hahahahahaha.....tarikh aku reserved
tu 3.07.2011 tapi aku semangat pergi tengok hari nie...hahahaha
tapi tak silap aku,aku reserved tarikh hari nie 2.07.2011 sekali salah tarikh plak
dengan malunye aku pun bangun dari seat tu aku kuar dari panggung tu...
sambil aku jalan nk kuar panggung tu aku sempat pijak-pijak kaki2 mamat yang buat 
aku malu tu..hahahahaha... padan muke dorang,dala aku pakai kasut tinggi time tu...
hahahahaha....tapi memang tahap malu aku 10/10 la...rase lepas ni aku pergi tengok 
wayang nak pakai topeng la...malu seyh...hahahaha....
semua gara-gara aku semangat nak tengok movie nie....

p/s : tak pe la kalau tak dapat tengok hari nie..esk aku ttp dapat tengok...hahahaha...tapi aku tetap malu seyh.. haha.>.<




Tuesday, May 31, 2011

-kawan-

salam semua pembaca...da lama aku tak update blog..citew bola pun aku da lame
tak update...korang semua pun da tahu kan MU kalah dengan BARCELONA...
hari ini aku update entri aku mengenai erti kawan....

Sahabat,kawan,membe,rakan...itu la panggilan kita bagi orang yang kenali diri kita...
tapi korang pena amik tahu tak,kaji ke,pasal erti disebalik nama kawan,sahabat,rakan,
atau membe itu...mesti tak pernah kan...aku pun tak pernah nak kaji semua tu...
tapi aku cuba nak faham apa erti kawan sebenar dalam hidup aku....
kawan ni banyak kategori sebenarnya...kawan biase,kawan baik,kawan makan kawan...
banyak...memang macam2 kawan ada dalam dunia ni...tapi kawan baik,kawan karib,kawan kamcing,kawan gila2,kawan susah senang dalam hidup...
memang susah kita nak jumpa...
tapi bila kita da jumpa...masa dan keadaan buat kita berubah...sampai la satu 
persahabatan itu teputus,terpisah...korang pena terpikir tak bila korang ade kawan..
korang nak relationship kawan tu kekal selamanya..susah senang korang bersama 
dengan kawan baik korang...semua orang nak macam itu kan...tapi dalam
dunia ni memang susah nak jumpa kawan yang macam tu....
sampai satu masa semuanya akan berubah...walaupun korang pernah berkawan baik
sebelum nie pun,bila sekali da terpisah,bila jumpa balik pun..kawan yang dulunya baik,
rapat,kamcing,semua akan berubah menjadi biase...
itulah yang kebiasaannye aku jumpa dalam hidup aku....bagi aku sekarang,kawan baik itu memang susah nak jumpe dalam hidup..kawan baik yang kekal selamanya...
memang susah nak cari...bagi aku sekarang hidup aku ni macam tak ada kawan...
hmm... aku hanya abis kan masa aku dengan kerja jer.
bila ade mase terluang aku duk umah...kalau aku keluar pun aku kuar sorang...
tengok wayang sorang2,jalan2 sorang.....dunia aku,susah senang aku...
aku sorang jer yang tahu... hmm.....
bagi aku,erti kawan yang orang selalu kata kan itu...da tak ade dalam kamus hidup aku...
aku da buang jauh2... semua orang yang kawan dengan aku kat FB,TWITTER itu...
semuanye aku anggap kawan alam maya aku saja..KAWAN.

 Nak berteman di kala duka yang mencekam
Bukan di kala senang dan bahagia saja
Umur tidak jadi masalah
Siapa saja bisa jadi sahabat
Tidak terkecuali Tuhan, dan keluarga
Sahabat kita yang paling sejati
 Hanyalah Tuhan Yang Maha Esa.